DiscoverEU #3 – TOP 10+1 Must-Have aplikací pro váš mobil

Díky naší malé obrazovce, kterou neustále máme u sebe je cestování jednodušší než kdy dřív. Mapy, ubytování, placení, jízdní řády, všechno a mnohem víc máme na dosah několika kliknutí. V třetím díle DiscoverEU série se podíváme na ty nejdůležitější aplikace, které se vždy na cestách budou hodit. Tak pojďme nato!

Mapy Google – Víte co všechno nabízí?

Mapy Google jsou číslo #1 pro každou cestu. Díky miliónům uživatelů zde najdete recenze všech možných podniků, takže si můžete vybrat jen ty nejlepší. Vyhledáním jednoho slova jako třeba „restaurace“ nebo „supermarket“ najdete ty nejbližší kolem vás, už žádné hledání! Další obrovskou výhodou je hledání spojů: Stačí kliknout na místo, kde se chcete dostat a u ikonky vlaku uvidíte všechny možnosti dopravy. Dobrou alternativou je aplikace Citymapper.

Nezapomeňte šetřit svá mobilní data a stáhněte si offline mapy: Ty najdete, když vpravo nahoře zvolíte svůj profil, poté jen označíte oblast, kterou chcete stáhnout a hotovo! Už žádné běhání po městě a hledání wifiny. 🙂

Jezděte levněji – Regiojet, Flixbus a Blablacar

Nezapomeňte, že můžete cestovat pouze 7 dnů. Vždy při cestování sledujte i nabídky těchto dopravců, které jsou mnohdy za velmi příznivé ceny. Travel day využívejte na delší cesty, nebo na rychlíky (jako například TGV). A pokud vlastníte kartu ISIC, na tomto odkazu po zadání čísla karty dostanete 10% slevu!.

Placení v jakékoliv měně jednoduše – Revolut

Plaťte kartou všude kde se dá. Nejen kvůli riziku, že vám někdo nechtěně (nebo cíleně) vydá méně peněz, ale i kvůli směnnému kurzu. Ve směnárnách vždy nakoupíte měnu dráž (u € dáte například až o korunu více než je cena na trhu). Díky bance Revolut si můžete převést peníze na jinou měnu během několika sekund, bez poplatků a s nejvýhodnějším kurzem. Pouze sledujte jaký je den, protože o víkendu můžete zaplatit více. Účet a virtuální kartu můžete získat zdarma během několika minut, stačí se zaregistrovat přes odkaz ZDE.

Nevynechejte nic důležitého – TripAdvisor a GPSmycity

Když už cestujete, určitě chcete vidět a zažít co nejvíce. Díky aplikaci TripAdvisor najdete ty nejlepší místa ve vašem okolí. Ty si můžete uložit, třídit do seznamů a jednoduše poté dát navigovat přes Google mapy. Aplikace také podporuje možnost sdílení s kamarády a psaní poznámek k vašim plánům a cestám. Nic důležitého vám neunikne!

Aplikace GPSmycity nabízí pěší trasy pro každé větší město. Díky tomu se nestane, že byste se náhodou vyhnuli nějaké památce. Trasy jsou naplánované tak, abyste se nemuseli vracet a viděli to nejdůležitější. U větších měst je tras několik, rozdělené na kategorie podle toho co vás zajímá – historie, nákupy nebo památky. Stačí si vybrat vaší oblíbenou, stáhnout a můžete používat i off-line!

Pod mostem nikdy nezaspíte – Booking, Hostelworld a AirBNB

V minulém článku jsem psal o výběru ubytování. Díky těmto aplikacím budou vaše rezervace vždy pod dohledem a mnohdy i ušetříte – Booking často poskytuje slevu pro rezervaci přes mobil.

Poznávejte nejen nová místa, ale i nové lidi – Couchsurfing

O Couchsurfingu jsem se také krátce zmínil v minulém díle, dnes na něj navážeme. Couchsurfing nenabízí jen možnost nabídnutí gauče u sebe doma, ale i takzvané Hangouts. Ty vám ukážou všechny lidi v okolí, kteří by se chtěli seznámit. Stačí stisknout tlačítko a počkat na druhou stranu, zda vám žádost potvrdí.

Další možností jak potkat nové lidi je se připojit do oficiální DiscoverEU Facebook skupiny, napsat příspěvek a počkat, jestli se někdo ozve :). Já díky tomu na své cestě potkal spoustu skvělých lidí!

V dalším díle se podíváme na to, jak a co si na cestu sbalit.

Chcete-li vědět více o dalších událostech a novinkách, sledujte český Eurodesk:

Web: https://www.eurodesk.cz/
IG: https://www.instagram.com/eurodesk_cz/?hl=cs
FB: https://www.facebook.com/mladezvakci

Napsat komentář